Jadranske igre u Topuskom

jadranske-igre

Igre su održane na bazenima Top-Termi

"Jadranske igre" su show program ĉija je osnova natjecanje između gradova, općina i mjesta. Natjecanje, u formi showa, održava se u periodu od 6. lipnja do 19. rujna 2015. Natjecateljski dio programa ĉini 5 natjecateljskih disciplina u kojima nastupa 6 ekipa po 8 natjecatelja ili 4 natjecateljske discipline u kojima nastupa 8 ekipa po 8 natjecatelja. Timovi predstavljaju okolna mjesta, a sastoje se od minimalno tri osobe ženskog spola.

Discipline u kojima se ekipe natjeĉu igre su s tradicionalnom tematikom. Najbolje momĉadi ostvaruju pravo sudjelovanja na završnicama natjecanja. Na završnicama šeste sezone Jadranskih igara sudjelovat će 12 zemalja iz Europe, a turneja traje ukupno 106 dana.

PHOTO ALBUM ¬

Jadranske igre se održavaju već 5 godina, a ove godine uključuje čak 12 zemalja. Po prvi put održane su u Topuskom, gdje je domaća ekipa "Topusko" i pobijedila i ide u drugi krug.

Natjecanja se sastoje borbe ekipa predstavnika svojih općina ili gradova u tradicionalnim jadranskim disciplinama (potezanje konopa, spašavanje turistkinje, pršut, ...).

Za sudjelovanje je potrebno oformiti ekipu od 8 članova (min. 3 ženske osobe) koja će predstavljati Vašu općinu ili grad.

Organizatori ovog natjecanja su Sisačko-moslavačka županija, Top Terme Topusko i agencija Adria events.