Vodovod za Katinovac i Crni Potok

mali nogomet

Završna faza vodovoda Katinovac - Crni Potok

Izvrsna suradnja Vlade Muže, načelnika općine Topusko, i Darinka Dumbovića, gradonačelnika grada Petrinje, rezultirala je vodovodom za tri stotine stanovnika općine Topusko na relaciji sela Katinovac – Crni Potok.

Kako bi se na terenu uvjerili u napredak radova upravo na vodovodnoj mreži koja se radi u ovim selima, danas su mjesto radova zajednički obišli gradonačelnik Dumbović i načelnik Muža. Ovom prigodom načelnik Muža zahvalio se na dobroj volji i nesebičnoj pomoći gradonačelniku Dumboviću, naglasivši: „Posebno bi se zahvalio gospodinu Darinku Dumboviću što se uključio u ovaj projekt i omogućio da isposlujemo u Hrvatskim vodama dodatna sredstava. Radi se o projektu kojeg završavamo i stavljamo točku na „i“. Tristo stanovnika će uskoro dobiti dugo očekivanu pitku vodu. Zahvaljujem se svim sudionicima koji su sudjelovali u ovom projektu jer se radi već sedam – osam godina. Mi osobno imamo potrebu i želju za suradnjom s Gradom Petrinjom jer nas gospodarske aktivnosti vežu i nadam se gospodine gradonačelniče da ćemo nastaviti uspješnu suradnju kao i do sada.“ – dodao je načelnik Muža.

FOTO-ALBUM ¬
Cesta

Zadovoljan i sretan zbog uspostavljene uspješne suradnje gradonačelnik Dumbović je rekao: „Raduje me dobra suradnja između Grada Petrinje i Općine Topusko i našeg komunalnog poduzeća Privrede i ono što Petrinja pokazuje prije svega, što je najvažnije, dobru komunikaciju u svim problemima infrastrukture, znamo da infrastruktura znači život, da znači nadgradnju života i da je to abeceda. Treba biti konkretan da bi došli do novaca treba imati projekte. Grad Petrinja povukao je iz europskih fondova 500 milijuna, a to nije sve idemo i prema Lekeniku gdje se otvara mogućnost novih investicija. U ponedjeljak otvaramo i taj projekt.

Naše iskustvo je primijenjeno u dobroj suradnji s općinom Topusko u dijelu aplikacije i sve ostalo što EU traži. I Petrinja je po tome jedan mali lider. Mi moramo vidjeti što su prirodni resursi na našem području, a to je voda koja je jedno ogromno bogatstvo. I pokazati svima kako se vodi briga o prirodi i ljudima. Tu su devastirana područja, mladim ljudima treba omogućiti da ostanu ovdje i žive ovdje, a dobra politika je ona koja zna napraviti dobar projekt koja se zna kandidirati i povezati se i koja je sposobna osigurati elementarne potrebe ljudi na ovom području. Razvoj mora ići i ovo što danas radimo ne smije stati. Napominjem još jednom Grad Petrinja je povukao 500 milijuna kuna i još 200, to je 700 milijuna kuna i Grad Petrinja ide na milijardu i to želimo raditi s prijateljima kao što je načelnik općine Topusko.“

Tomislav Perčinlić, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Topusko izrazio je zadovoljstvo što će konačno ovaj projekt biti gotov, a riječ je o više od 30 kilometara vodovoda. Projekt je vrijedan blizu 500 tisuća kuna od čega u njemu Topusko sudjeluje sa 179 tisuća kuna, dok su Hrvatske vode sufinancirale projekt sa 318 tisuća kuna. „Do sada su stanovnici koristili lokalne vodovode. To nije bilo dovoljno za stanovništvo. Tu se radi o stanovnicima koji imaju potrebe za pitkom vodom i dugo godina su očekivali ovaj vodovod koji će im puno pomoći u njihovom daljnjem razvoju jer se stanovništvo bavi poljoprivredom i stočarstvom" – rekao je Perčinlić.

U ime svim Bošnjaka koji žive na ovom području kao i u ime svih građana ova dva sela koji će dobiti konačno pitku vodu, zahvalio se i Šaban Kadrić, vijećnik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije i član Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije.

TEKST; službene stranice Grada Petrinje - (http://www.petrinja.hr/…/2534-gradonacelnik-dumbovic-pomoga…)
FOTOGRAFIJE; Berny Klarich - Topnet Topusko

Video - Radovi na vodovodu