Potpisan sporazum o asfaltiranju dionice ceste Brioni - Topusko

Sporazum

Sporazum o sufinanciranju izvanrednog održavanja, točnije asfaltiranja makadamskog kolnika, županijskih i lokalnih cesta na području Gline i Topuskog, potpisali su u Gradskoj vijećnici Grada Gline ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina, gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević i načelnik Općine Topusko Vlado Muža.

Potpisivanju ovog sporazuma nazočio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. Također je nazočio i županijski vijećnik Dražen Pejaković koji je u više navrata na sjednicama županijske skupštine zagovarao ovaj projekt i potencirao početak realizacije.

Po ovom sporazumu (uz nadopunu) biti će afaltirana dionica županijske ceste Brioni - Topusko kroz Gređane u ukupnoj dužini od 1200 m. U ovoj fazi cesta će biti asfaltirana od Briona do zaseoka Marovići, to jest spomenika Golubica.

Općina Topusko u ovom projektu (zajedno s nadopunom projekta) sudjeluje s oko 300 000 kn. Kako je naglasio ravnatelj Šapina rok završetka radova je 60 dana. Cesta će biti u dva sloja asfalta širine 5,5 metara.

Nakon potpisivanja sporazuma, sudionici sastanka obišli su dionicu ceste u Gređanima čije će asfaltiranje zajednički financirati, a radovi bi trebali krenuti početkom rujna.

Video - Potpisivanje sporazuma