DVD Topusko obilježio 15 godina od osnivanja otvorenjem novouređenog vatrogasnog doma i svečanom sjednicom

Otvaranje novouređenog Vatrogasnog doma DVD-a Topusko

Dana 14.05.2016. godine otvoren je novouređeni Vatrogasni dom DVD-a Topusko koje ove godine obilježava 15 godina od osnutka.

Na otvaranju doma okupili su se brojni uzvanici i gosti, a članovi DVD-a Topusko izveli su i pokaznu vježbu spašavanja unesrećenog u prometnoj nezgodi.

Nazočne je pozdravio predsjednik DVD-a Topusko Nikola Abramović istaknuvši kako su radove na domu izveli sami pripadnici DVD-a Topusko, uz pomoć sponzora i donatora.

Dom je svečano otvorio predsjednik Županijske vatrogasne zajednice SMŽ Mijo Brlečić, a blagoslovio ga je fra Goran Rukavina. Otvaranje su uveličali i pripadnici KUD-a Seljačka Sloga, te limena glazba DVD-a iz Kostajnice.

PHOTO ALBUM DVD TOPUSKO 1 ¬

Svečana sjednica u Top Termama Topusko

Svečana sjednica DVD-a Topusko održana je u Top Termama Topusko. Izvješće o radu u 2015. i osvrt na proteklih 15 godina rada podnio je zapovjednik DVD-a Topusko Janko Sukalić.

Spomenice za 10 godina rada u DVD-u dobili su Saša Zgurić, Davor Likarević i Danijel Rožanković.

Potpisana je i povelja o bratimljenju DVD-a Topusko i DVD-a Požega.

Izaslanici gostujućih DVD-ova i vatrogasnih zajednica za ovu prigodu uručili su brojne darove DVD - u Topusko od kojih su većina oprema koja će dobro doći u daljnjem radu.

Nazočni su bili mnogi izaslanici DVD-ova i vatrogasnih zajednica - Hrvatska vatrogasna zajednica, Vatrogasna zajednica SMŽ, Vatrogasna zajednica Grada Gline, DVD-ovi Desno Trebarjevo, Mladost Sisak, Požega, Šolta, Otočac, Bedekovčina, Retfala Osijek, Gornji Grad Osijek, Gvozd, Hrvatska Kostajnica s limenom glazbom, Glina, Viduševac, Šatornja, Glinsko novo selo, Bučica, Taborište, Mali Gradac, Novigrad, Sisak, Letovanić, Lasinja, Novska, Majur, Sinac, Hrvatska Dubica, Desno Sredičko, Jasenovac, Muć.

PHOTO ALBUM DVD TOPUSKO 2 ¬

Tu su bili i predstavnici obrtnika, poduzeća, institucija i udruga - Načelnik Općine Topusko s zamjenicom, Vatropromet Zagreb, Krojački salon Molnar, Upravitelj kaznionice Glina Ivica Šešerin, Top Terme, šef katastra Topusko, HZZO Topusko, Caffe bar Matrix, Caffe bar Opatovina, udruga UDVDR Topusko, HVIDR-a Topusko, Maloljetni branitelji, NK Topusko, KUD Seljačka sloga, Udruga Topnet i udruga Most.

Na kraju ove svečane sjednice predsjednik DVD-a Topusko Nikola Abramović nabrojao je i zahvalio se svima onima koji su pomagali svojim donacijama rad DVD-a u ovih 15 godina (prikazano u videu u prilogu).

Još jednim programom goste su zabavili pripadnici Limene glazbe DVD-a iz Hrvatske Kostajnice, te KUD-a Seljačka sloga iz Gređana. Nakon njih do kraja večeri nastupala je grupa Meteori iz Siska koji su se pokazali kao odlični glazbenici i pjevači.

Video s otvaranja doma i svečane sjednice DVD -a Topusko