XXII prvenstvo škola RH u romanskim jezicima / Topusko 21. - 23. travnja 2016.

skola topusko

Natjecanje se održavalo u francuskom, talijanskom i španjolskom jeziku

Ove godine uz Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, te Agencije za odgoj i obrazovanje, organizator i domaćin bila je Osnovna škola Vladimir Nazor u Topuskom. Program je trajao od 21.04. do 23.04.2016. godine.

U organizaciju i pokroviteljstvo ovog događaja također su se uključili i županija SMŽ, Općina Topusko, Turistička zajednica Topusko, Top Terme Topusko i Udruga za informatiku Topnet Topusko.

U sportskoj dvorani Top-Termi Topusko održana je svečanost otvorenja, te zatvaranja natjecanja.

Na natjecanju su nastupali najbolji učenici s županijskih natjecanja.

Natjecanje je otvorila učenica 7.B razreda Chiara Mejašić, a zatvorio bivši učenik OŠ Vladimir Nazor Topusko Luka Plemenčić, dobitnik priznanja Luka Ritz.

Na stranici donosimo i foto-albume, video s otvaranja i zatvaranja, te obilaska Topuskog uz turističkog vodiča.

O romanskim jezicima s wikipedie

Romanski jezici (Privatni kod: roma; također poznati i kao novolatinski jezici) su podskupina italskih jezika, posebno onih koji su se razvili iz narječja latinskog jezika, odnosno tzv. "vulgarnog latinskog" - Latina vulgata, kojim su, nakon raspada Rimskog carstva, govorili obični ljudi na prostoru današnje Italije, Portugala, Španjolske, Francuske, Rumunjske. Podjela romanskih jezika na izričite skupine je malo teža, jer postoje „prijelazni” oblici, odnosno narječja i jezici koji predstavljaju prijelaze iz jedne skupine u drugu, odnosno pokazuju obilježja više skupina - članak s wikipedie.
Ovdje možete vidjeti kako je to izgledalo pomoću foto-albuma; potrebno je kliknuti na fotografiju u okviru.
PHOTO ALBUM ¬
PHOTO ALBUM ¬
PHOTO ALBUM ¬
PHOTO ALBUM ¬KOMENTARI