Croatia Trophy 2016 / extreme off road rally

Deveti puta Croatia Trophy je na području Topuskog

Slabo je poznato da se kod nas u Hrvatskoj, to jest u okolici Topuskog održava već tradicionalna najteža i najzahtjevnija extrem off road utrka trophy tipa u evropi, Croatia Trophy.

Croatia Trophy počinje krajem travnja ili početkom svibnja, međunarodna je, traje ukupno 10-ak dana. Održava se u okolici Topuskog, kamp je obično u Starom Selu Topusko.

Vozi se kao rally, sa roadbook-om, izuzetno je teška i radi terena i orjentacijski, naporna i za timove i za vozila. Etape se voze od 4 do 10 sati, po noći se popravlja polomljeno, vozi se i trophy day sa posebnim ispitima i noćna etapa.

Organizacija utrke je potpuno domaća i uglavnom volonterska, rade ju cure i dečki okupljeni oko Croatia Trophy team-a.

PHOTO ALBUM CROATIA TROPHY ¬

16. Croatia Trophy - extreme off road utrka - po deveti puta održava se na području Općine Topusko, a kamp je u Starom Selu .Prvi dan je predviđen za Show start ispred Top Termi Topusko. Na otvorenju su goste i natjecatelje pozdravili načelnik Topuskog Vlado Muža i župan SMŽ Ivo Žinić. Ove godine sudjeluje 55 ekipa iz 16 zemalja.

Okupljeni su mogli prošetati kraj 50-ak vozila poredanih za start jedan iza drugug, poslikati vozila ili ući u unutrašnjost što su posebice iskoristila djeca.

Nakon zajedničkog fotografiranja sudionika, isti su zaposjeli svoja "luda" vozila i krenuli na start utrke sa platoa Top-Termi. Na našim stranicama donosimo dio atmosfere s otvaranja.